Shiro time !!

Zes vrouwelijke Shiro Utsuri kweker Omosako , komen deze kant op .

50-55 cm !

Zoals elk jaar ” bestellen ” we bij Omosako , een stel goede , mooie en vrouwelijke Shiro Utsuri.

Eigenlijk doe ik dit niet graag , zomaar bestellen. Liever zou ik daar heen gaan en ze zelf uitzoeken, maar in mijn geval zit een reis naar het Noorden en tegelijk het Zuiden er niet in . Men mag makkelijk nog een extra weekje inplannen ! Vaak heb je dan de kans om wortel te schieten bij de zuidelijk gelegen kwekers omdat op het moment van je bezoek niets te verkrijgen is in jouw budget of smaak . Even terug rijden de volgende dag zit er dan niet in , want in tegenstelling tot de kwekers in Niigata , liggen de zuidelijke kwekers soms uren van elkaar afgelegen.

Omosako is perfect mee in mijn verhaal , en telkens maakt hij zijn huiswerk af , met goede punten als resultaat. Als je ieder jaar netjes wat aankoopt bij eenzelfde kweker , weet die algauw wat je noden en je smaken zijn. Telkens weer stuurt hij mij netjes de foto’s door van een aantal vissen en dan heb ik ze maar online te schoppen.

Het kan echter niet tippen aan een live bezoekje bij de kweker. De reuk in de koihuizen , de adrenaline die door je lijf raast bij het zien van al het moois in de serre’s …dat moet je beleven…daar kan geen online aankoop tegenop !

Volgen seizoen misschien ? Iets om over na te denken , de grenzen verleggen. Want geef toe , in het Zuiden is er ook wel wat te zien qua koi.

Wij proberen bij deze shiro’s een authentiek certificaat te verkrijgen. Altijd hopen , want de meeste kwekers geven enkel bij hun echt dure vissen zo’n papiertje.